HAPTOTHERAPIE OF OEFENTHERAPIE?

Het is niet altijd direct duidelijk waar je klachten vandaan komen. Het is belangrijk om dat te onderzoeken, dan weet ik vanuit welke insteek ik je het beste kan behandelen. Een gratis intake gesprek kan daar meer duidelijkheid over verschaffen. De keuze welke therapie het best passend is, is nl. afhankelijk van de oorzaak van je klachten en van wat jij wilt. Weet je zelf al wat je wilt of ben je doorverwezen dan kan je gewoon een afspraak maken.

Aanpak haptotherapie:

De eerste keer hebben we een intakegesprek over jouw hulpvraag, je klachten, wat je wilt veranderen en wat je verlangens zijn( als je dit niet weet dan gaan we daar naar op zoek). De 2de en 3de behandeling laat ik je ervaren hoe jij je laat zien en hoe jij omgaat met jezelf hierbij gebruik ik ervaringsgerichte en lichaamsgerichte oefeningen, waaronder aanraking. Daarna stellen we samen een behandelplan op wat je wilt bereiken. Het uiteindelijk doel is een betere balans tussen denken, voelen en handelen. Je leert beter te luisteren naar jezelf, waardoor je andere keuzes in het leven kunt maken waar je blijer en vrijer van wordt of je leert anders omgaan met verlies of je beperkingen.

Aanpak oefentherapie-Mensendieck

De eerste keer bespreken we jouw (pijn)klachten wanneer de klachten zijn ontstaan wat je wel en niet kan bij welke bewegingen je last hebt, hierna doe ik meteen een houding- en bewegingsonderzoek, kijk ik naar je ademhaling en ontspanning. Daarna stel ik een behandelplan op hoe we tot een betere houding en bewegingspatroon kunnen komen. Uiteindelijk krijg je meer inzicht in het ontstaan van jouw klachten en word je je bewust van je houding en beweging ademhaling en ontspanning. Je krijgt een oefenprogramma op maat en ik geef  je adviezen gericht op bewegingen uit jouw dagelijks leven. Het doel van de behandeling is een verandering van jouw houding en bewegingspatroon je ademhaling en ontspanning. Je weet zelf wat je kan doen om je lekkerder te voelen.