Hier doe ik het voor

Mensen met mentale of lichamelijke klachten/verlangens weer op weg helpen of weer een nieuw houding- en bewegingspatroon aanleren. Alles om meer ontspannen in het leven te staan en keuzes te kunnen maken vanuit je gevoel. Daar doe ik het voor! Zie ervaringen van mijn cliënten.

Ik kan goed rationaliseren, nog steeds. Maar nu kan ik ook voelen.
Met een “vol hoofd” kwam ik bij Lisette. Ik wist heel goed wat mijn overspannenheid veroorzaakt had, maar ik kwam niet bij het gevoel. Ik had vooral veel spanning in mijn kaken en in mijn lijf. Door met Lisette te praten kwam ik tot inzichten en met haar methoden heeft zij mij meer bezig laten zijn met mijn gevoel. Dat vond ik eng en kwetsbaar, maar bij Lisette voelde ik mij op mijn gemak. Lisette is eerlijk. Het richten op mijn gevoel dat zat in de kleinste oefeningen. Ik was vooraf bang dat het misschien zweverig zou zijn door een ervaring elders, maar ik vond het hier helder en doortastend. Het voelde heel ontspannen, maar daarna wel moe van wat ik had bereikt.

Nu hoor ik soms Lisette in mijn gedachten wanneer ik mezelf betrap op een oud patroon, dus kijkt ze toch nog een beetje mee. Bedankt!
Liza (29)

 

Mijn behandelingen bij Lisette hebben bijgedragen aan het inzichtelijk krijgen van thema’s die mij al langere tijd bezig hielden en waardoor ik niet lekker in mijn lijf zat. Lisette maakte me in korte tijd bewuster van mijn manier van omgaan met die thema’s in relatie met mezelf  en anderen, op een manier die mij direct aansprak; no-nonsense,respectvol  en met humor. Vooral  concrete oefeningen afgewisseld met aanraking en haar adviezen tijdens onze gesprekken hebben me verder geholpen in mijn proces. Hierdoor ging ik beter voelen in mijn lijf en kwam ik in contact met mijn emoties en gedrag. Het werd  helder wat ik  nu nodig heb, wat me goed doet en wat  me voedt.
Mireille (46)

 

Sinds een aantal jaren heb ik last van dagelijkse vermoeidheidsklachten zonder duidelijke lichamelijke reden.Hiervoor heb ik eerst een traject bij de psycholoog doorlopen, voor ik bij Lisette kwam. Bij de psycholoog heb ik geleerd mijn denkwijze aan te passen, waar ik al  duidelijke stappen mee had gemaakt. In de haptotherapie bij Lisette heb ik geleerd meer naar de lichamelijke signalen te luisteren. Tijdens de sessies lag de nadruk bij mij vooral op het beleven en het ondervinden aan de hand van verschillende oefeningen. Ik leerde om zelf in te spelen op de spanning in mijn lichaam en dit resulteerde er na verloop van tijd in dat ik minder vaak moe ben. De werkwijze van Lisette is prettig, zij kijkt goed welke persoon zij voor zich heeft en past haar benadering en behandeling op de persoon aan. Ik voelde mij gezien bij Lisette, er heerste een ontspannende sfeer waardoor ik mijn verhaal kwijt kon.

Theologiestudent (23) 

 

Vandaag  gesprekken afgerond bij Lisette, wat een wijze vrouw, ze kan goed luisteren en analyseren. Ik zat teveel in mijn hoofd, was de weg naar mijn gevoel kwijt. Lisette heeft mij laten ervaren dat wanneer ik bij mijn gevoel blijf, ik dan sterker in mijn schoenen sta. Door verschillende oefeningen heeft zij mij weer geleerd om te voelen. En wat ook zeker geholpen heeft, zijn haar wijze woorden en inzichten. Ook was het fijn dat zij op een liefdevolle manier een spiegel heeft voorgehouden.
Gipi (68) 

 

Van ontlasten naar voelen naar doorgronden.
Mark (23) 

 

Lisette  weet via wedervragen maar ook  via lichaamsoefeningen, de fijne spiegel te zijn die ik nodig had .Een spiegel om in eerste instantie na te denken over hoe ik me voel. En steeds meer doorkreeg hoe fijn het is om gewoon dingen te doen en dan bewust een moment te nemen achteraf om te voelen hoe het nu eigenlijk voelde. Lisette heeft me weer een stapje meer geleerd in het ‘voelen’, en is mijn ratio weer een beetje minder overheersend. Een mooi en moeilijk doel,  maar bedankt Lisette dat je mij hier weer een stap vooruit hebt geholpen. Hierdoor heb ik mijn re-integratietraject vanuit basisvertrouwen doorgewerkt en ben ik zelfverzekerd uit de ziektewet getreden.
Silvia (25) 

 

Een van de mooiste dingen die je me leerde is het luisteren naar en het vertrouwen op mijn eigen innerlijke kracht/mezelf.
Lieke (30)

 

We weten eigenlijk allemaal wel dat bewustzijn van je lijf en bewustzijn van wat je (intuïtief) voelt heel direct met elkaar verbonden zijn. Om allerlei redenen kan deze verbinding soms wat verstoord zijn, bijvoorbeeld omdat je erg veel “in je hoofd leeft”. Een aantal sessies bij Lisette heeft mij meer bewust gemaakt van wat er in mijn lijf gebeurt en wat ik daarbij voel. Een integere en aardige mens met een heel praktische aanpak.
Wouter (56) 

 

Jij hebt mij op de weg gezet richting mijn gevoel, of beter: dat wat ik werkelijk voel en wie ik werkelijk ben. En daar, in mijn gevoel of intuitie, of mijn kern of mijn werkelijk zijn of hoe je het maar wilt noemen, liggen de echte antwoorden op bijna alle vragen. Het feit dat je hoofd en je gevoel twee losse dingen zijn, die elkaar wel beïnvloeden, heeft mijn ogen geopend. Mijn geest zorgde vroeger voor veel onrust en pijn. En jij hebt me laten zien dat ik door het opmerken en doorvoelen van de pijn, en uiteindelijk het accepteren ervan, het proces om kan draaien. Nu kan ik steeds vaker op basis van mijn gevoel of intuitie een beslissing nemen. Dus mijn gevoel stuurt nu mijn hoofd aan. Dat gaat dan vanzelf, en het geeft ontzettend veel vertrouwen, want ik weet dat het echt uit mezelf komt. En nu ik weet dat pijn en verdriet vaak door mijzelf worden veroorzaakt, kan ik die pijn ook eerder accepteren en ook eerder de touwtjes in eigen handen nemen. Ik ben gelukkig geen speelbal meer van mijn eigen emoties. Ik sta sterker in mijn schoenen en durf beslissingen te nemen. Bovendien heb je mij laten zien dat er meer is tussen hemel en aarde. En het padwerk is het eerste boek geweest uit een lange rij boeken, waaruit ik heel veel heb opgestoken.
Jan (31) 

 

Haptonomie heeft me geleerd dichter bij mijn gevoel te komen en daar ook te blijven. Het maakt dat ik een veel ‘sterkere, duidelijkere ik’ kan ervaren. Dit heeft me vervolgens in staat gesteld om – fysieke en mentale, bewuste en onbewuste signalen van het lichaam duidelijker en eerder te signaleren (trek, dorst, pijn, moe, boos, overbelasting) – eerder naar deze signalen te handelen en daarmee het overschrijden van mijn grenzen te voorkomen – een diepere vorm van ontspanning te bereiken, mede door het creëren van ruimte in mijn lichaam – mijn eigen pad/gevoel te volgen en er weer op terug te komen als ik er toch even van ‘afgeblazen’ word – en mijn gevoel sterker dan (en soms in balans met) mijn ratio te gebruiken als communicatie middel naar anderen.
Ik heb geleerd om mijn gedachten op de achtergrond te brengen en mijn binnenste vuurtje, kracht en energie aan te wakkeren, op te laaien en te laten gelden. Ik kan beter naar mezelf luisteren en handel meer naar wat ik voel en wie ik ben. En doe ik dat even niet dan maken mijn lichaam en mijn gevoel me daar snel op attent.
De haptonomie oefeningen van Lisette maar ook de prettige, open manier waarop er tijdens de sessies gepraat kon worden hebben hiertoe bijgedragen.
Eva (30)

 

Het heeft me enorm geholpen. Niet alleen het vrije en opgeluchte gevoel dat ik steeds had direct na de sessies. Maar op de lange termijn heeft het mij ook veranderd. Ik heb geleerd na te denken over wat ik eigenlijk zelf wil en dus ook meer aan mezelf te denken. Het heeft ervoor gezorgd dat ik steviger, maar vrijer in het leven sta.
Dorien (27) 

 

wat is haptotherapie

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren